top of page

Bewapen je!

Loop jij gewapend rond?Ik wel, al een heel tijdje. Ik wilde me veilig voelen. Op elk moment kunnen toeslaan. De middelen in handen hebben om me te kunnen behelpen als de nood daar is. Niets zo vervelend als je in actie wil komen en je staat met lege handen …


In de aanslag


Daarom nu, voor eens en altijd, bij de minste gedachte of briljante ingeving: ik weet wat te doen. Gefocust grijp ik naar m’n wapen. En voordat ik het weet heb ik mijn geweldige ingeving veilig gesteld, op papier.


Je begrijpt me wel, ik ben geen gevaarlijk man, maar een brave huisvader. En ik loop inderdaad gewapend rond, met pen en papier. Al kan dat soms wel eens iets anders zijn, zoals een smartphone.


Laat geen inspiratie verloren gaan


Sinds ik gewapend rondloop, voel ik me veel veiliger en zelfverzekerd. Ik heb een rust en kalmte over me. Niemand kan me meer iets maken, want ik weet wat te doen in geval van nood. Dankzij mijn uitgekiende bewapening gaat geen enkel briljant idee nog verloren.


Ben jij klaar voor de strijd?


En hoe zit dat bij jou? Hoe loop jij er deze dagen bij? Ook gewapend en klaar voor actie? Kan jij op elk moment toeslaan? Gereed om elk fantastisch idee en iedere geniale ingevingen vast te leggen?


Laat je niet langer verrassen. Loop niet langer ongewapend rond.

Bewapen je met het juiste materieel en word ontwapenend ontspannen.


Copyright © Manuel Lub 2018


PS Vind je het leuk om samen te brainstormen over jouw nieuwe ideeën? Of zoek je een (schrijf)maatje voor jouw creatieve project? Laat me iets weten. Ik spreek graag met je af op een gezellige locatie. Ik trakteer!


PS Wist je dat gewapend en bewapend een eigen betekenis hebben? Ben je bewapend dan ben je voorzien van een wapen. Bijvoorbeeld iemand met een officiële uitrusting. De context is eerder defensief van aard. Ben je gewapend dan ben je in het bezit van een wapen. Deze betekenis wordt eerder in een offensieve context gebruikt. 

Meer info vind je op de website van neerlandistiek.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page